GY.I.K.

Ha nem találod a kérdésedre a választ, akkor keress bennünket az elérhetőségeinken.

Tényleg jobb a magánkiadás?

Ha vállalkozó vagy, ha a saját kezedben szeretnéd tudni a könyved sorsát, akkor jobb a magánkiadás. Ha semmivel nem szeretnél foglalkozni, sem pénzt beletenni, csak írni, és várni hogy majd sikeres lesz a könyv, akkor keress kiadót, de csak olyat, aki beleszeret a könyvedbe, és cserkészbecsszó vállalja, hogy mindent megtesz érte, érted.

Ki a kiadó magán könyvkiadásnál?

Lehet a saját vállalkozásod (ez a leggyakoribb), vagy Te magad mint egyéni vállalkozó, vagy alapítványod, stb. Egy jogi személy. Nem kell hozzá semmilyen külön engedély, bárki lehet kiadó. És így minden jog a könyvvel kapcsolatban is nálad marad – ez nem hátrány… Segítek mindenben.

Így pl a Libri nem is árusíthatja?

Dehogynem! Adok kontaktot, és bármikor tudsz szerződni kiadóként a Librivel, így bekerül a könyved a legnagyobb hálózatokba és online webshopokba is. Te irányítod, akkora mennyiséget adsz be, amennyit szeretnél.

Mennyi időbe telik az elkészítés?

A lektorált kézirat átadását követően 1-2 hónapon belül elkészül a könyved, profin tördelve, szépen nyomtatva és leszállítva Neked. A munka elkezdésekor pontosan megtervezzük a menetrendet, a könyv megjelenési dátumából kiindulva.

Van lektorom, illusztrátorom, akkor is segítetek?

Igen, természetesen. Bár a csapattagunkat jó szívvel ajánljuk, a kész, lektorált kéziratodért is mindent megteszünk.

Még nincs kész a kéziratom. Hogy lesz ebből könyv?

Amennyiben igényled, tényleg melletted vagyunk akár már ettől a szakasztól kezdve. Írj nekünk, és jelezd ezt is, hogy ennek megfelelően készüljünk fel közös együttműködésünkre.

A lehető legkönnyebben szeretném csinálni. Lehet?

Is-is. Őszintén leszünk, a könyvkiadás kőkemény munka. Viszont minden részénél ott vagyunk, visszük helyetted, amit csak tudunk. Mondjuk, azért az írás Rád marad – de a szerkezetében, elrendezésében is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel.

This is the beginning of a beautiful Bookship!